site.btaКметът на община Шумен проф. Христо Христов откри XII научна конференция на Земеделския институт

Кметът на община Шумен проф. Христо Христов откри XII научна конференция на Земеделския институт
Кметът на община Шумен проф. Христо Христов откри XII научна конференция на Земеделския институт
Кметът на община Шумен откри XII Научна конференция на Земеделски институт - Шумен. Снимка: Община Шумен

Кметът на община Шумен проф. Христо Христов откри XII научна конференция на Земеделския институт в града, посветена на 25-годишнината от обединението на трите института по свиневъдство, биволовъдство и захарно цвекло, съобщиха от административния пресцентър.

В конференцията участват 127 автори от България, както и представители от Босна и Херцеговина, Румъния, Молдова, Сърбия, Гърция, Полша и САЩ, посочи директорът на института проф. д-р Цветан Кикиндонов.

Форумът се провежда на 2 и 3 октомври в зала „Тича“ на Гранд хотел Шумен под надслов „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие“.

„Шумен е университетски град, но това не трябва да се свързва единствено с образованието. Научноизследователската дейност винаги е имала водеща роля и е време отново да върнем позициите на науката в селското стопанство. Ще работим заедно със Земеделския институт, за да надграждаме постигнатото и да развиваме нови резултати“, подчерта кметът на Шумен, допълниха от пресцентъра на общината

Както БТА съобщи, конференция с международно участие на тема "Новости в аграрната наука за ефективно земеделие" бе организирана през септември 2013 г. в Шумен. Научния форум бе организиран от Земеделския институт в
областния град. 

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 03:29 на 04.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация