site.btaДевет песни ще се състезават във второто издание на конкурса New University Talent на НБУ

Девет песни ще се състезават във второто издание на конкурса New University Talent на НБУ
Девет песни ще се състезават във второто издание на конкурса New University Talent на НБУ
Изображение: Нов български университет

Девет авторски песни ще се състезават за наградите на журито и публиката във второто издание на конкурса New University Talent, организиран от Нов български университет (НБУ), съобщават от висшето училище.

Музикалните произведения преминаха през селекцията на авторитетно жури, състоящо се от вокалните педагози проф. Етиен Леви и д-р Илиян Парасков, композиторът и джазмен доц. Ангел Заберски-син, ръководителят на департамент „Музика“ в НБУ проф. Милена Шушулова, програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов, главният продуцент на „Би Ти Ви радио груп“ Павел Сотиров и авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова, информират от НБУ.

Гласуването на публиката започва днес, 9 май, и ще продължи до края на месеца. Критериите за оценка включват качеството на музикалната идея и нейното художествено развитие, съдържателността на текста и силата на посланието, както и изразителността на изпълнението.

Призовете в конкурса са няколко, като голямата награда на журито е професионален студиен запис и създаване на видеоклип в тонрежисьорското студио на Радио-телевизионния център на НБУ.

Наградата на публиката е професионален аудиозапис и видеопродукция, заснета в студиата на НБУ. Ще бъде връчена специална награда на медийния партньор „Би Ти Ви радио груп“, както и мениджърски пакет, осигурен от музикалната компания Muze Music за песента, спечелила вота на журито, отбелязват от НБУ.

Финалният концерт на участниците ще се състои през юни, когато ще бъдат обявени и победителите, допълват организаторите.

/ТС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 08:34 на 10.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация