site.btaЗапазените работни места в сектор туризъм са над 29 000

BOBSTH 12:14:01 05-10-2020
RM1212BO.017
Пловдив - вицепремиер - УХТ

Запазените работни места в сектор туризъм са над 29 000


Пловдив, 5 октомври /Таня Благова,БТА/
Ковид кризата засегна най-тежко туризма, а запазените работни места в сектора са над 29 000. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова в Пловдив по време на тържественото откриване на новата 2020-2021 академична година в Университета по хранителни технологии - Пловдив /УХТ-Пловдив/.
Според нея Ковид кризата постави строги санитарно-хигиенни изисквания не само за качеството на предлаганите услуги, но и за здравето и сигурността на техните потребители. Николова припомни предприетите от правителството спешни мерки за противодействие на пандемията и стъпки в помощ на бизнеса, сред които са социално икономическите мерки на стойност около 2 млрд. лева. По думите й в резултат на положените от държавата усилия България бе отличена от Световния съвет за пътувания и туризъм с печат за безопасност и хигиена.
Министърът на туризма каза още, че скоро предстои да бъде финализиран и съвместният с УХТ-Пловдив проект за създаване на традиционно национално меню. Неговата цел е да се подготви национална и регионална селекция от традиционни български храни и напитки, обединени в национално меню, което да бъде въведено в хотелите и ресторантите по нашите курорти. Тя допълни, че трябва да използваме този потенциал за привличане на все повече туристи със специализираните услуги и продукти, които нашата страна предлага. В заключение Марияна Николова каза, че Министерството на туризма разчита на преподавателите и студентите от УХТ да продължат добрите практики и да мобилизират всичко научено, за да може България да бъде безопасна, здравословна и конкурентна туристическа дестинация.







/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 06:39 на 21.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация