site.btaФлориан Липовиц призна, че ще се награди с кафе и кроасани за третото си място в Обиколката на Франция

Флориан Липовиц призна, че ще се награди с кафе и кроасани за третото си място в Обиколката на Франция
Флориан Липовиц призна, че ще се награди с кафе и кроасани за третото си място в Обиколката на Франция
Флориан Липовиц (вдясно) / снимка: Bernard Papon, Pool Photo via AP

Германският колоездач Флориан Липовиц заяви, че е нямал търпение да приключи участието си в Обиколката на Франция, за да може да си почине и да се наслади на живота в Париж, макар и за кратко.

24-годишният състезател на Ред Бул-Бора-Хансгрое зае трето място в крайното класиране, като бе изпреварен единствено от финиширащите за пета поредна година на първите две места Тадей Погачар (ОАЕ) и Йонас Вингегор (Висма Лийз а байк).

"С нетърпение очаквам почивката. Сега ще се насладя на Париж в понеделник, ще ядем кроасани с приятелката ми и ще пием кафе", каза германецът след финала на 21-вия етап във френската столица.

Освен на трето място в генералното класиране, Липовиц спечели и "бялата фланелка", която се дава на най-добрия състезател до 25 години.

"Мисля, че ще ми отнеме няколко дни, за да осъзная какво се случи през изминалите три седмици. Винаги ми е било мечта да бъда на подиума, но никога не съм вярвал, че ще се случи. Нещо специално е да си сред тримата най-добри при първото си участие в Обиколката на Франция", добави той.

За представянето си в най-голямото колоездачно състезание в света Липовиц получи поздравления и от германския канцлер Фридрих Мерц.

"Невероятен германски успех в Обиколката на Франция. Поздравления, Флориан Липовиц, за това невероятно трето място. Вие зарадвахте много фенове на колоезденето в тази страна", написа Мерц в профила си в Х.

Липовиц, който е бивш състезател по биатлон, е първият германец на подиума в "Тур дьо Франс" от Андреас Клоден през 2006 година.

 

/ГК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 18:14 на 28.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация