Награждаването е на 1 ноември в Националния музикален театър

site.btaЗапочва гласуването за наградата „Кристална лира"

Започва гласуването за наградата „Кристална лира"
Започва гласуването за наградата „Кристална лира"
Започва гласуването за наградата „Кристална лира", визия – „Кантус фирмус“

От днес, 24 октомври, започва гласуването за една от специалните награди „Кристална лира“, които се връчват ежегодно за постижения в музикалното и танцовото изкуство, съобщават от „Кантус фирмус“.

Всеки желаещ има възможност да даде своя вот за една от всички класирани номинации от различните категории, учредени в статута на отличието. Това може да стане на уебсайта на радио „Класик А“ – до 30 октомври 2023 г. 

„Кристална лира“ е отличие, създадено през 1997 г. То се връчва с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Инициатори са Съюзът на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“.

Призовете се присъждат в някалко категории – „Оперно изкуство“, „Оперетно изкуство и мюзикъл“, „Музикален фолклор“, „Танцов фолклор“, „Поп и рок музика“, „Педагог“, „Инструменталист“, „Постановъчен екип“, „Балетно изкуство“, „Джаз“, „Оркестрово изкуство“, „Хорово изкуство“, „Млад изпълнител“, „Диригент“, „Камерен ансамбъл“, „Музикална критика и публицистика“, „Духов оркестър“, „Звук и звуков дизайн“, „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“.

Връчването на отличието е на 1 ноември в Националния музикален театър.

/ДД

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:57 на 19.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация