site.btaХисарско село събира любители на кулинарното наследство и автентичния български вкус

Хисарско село събира любители на кулинарното наследство и автентичния български вкус
Хисарско село събира любители на кулинарното наследство и автентичния български вкус
За четвърта поредна година село Старо Железаре ще е домакин на Фестивала на старожелезарския бабек и шарената сол на 6 септември. Снимка: Община Хисаря

За четвърта поредна година село Старо Железаре ще е домакин на Фестивала на старожелезарския бабек и шарената сол – на 6 септември, съобщават от община Хисаря.

По думите им това е събитие, което все повече се утвърждава като емблема за селото и местната община. Старожелезарският бабек и шарената сол ще съберат любителите на автентичния кулинарен български вкус, които ще имат възможност да се насладят и на богатия фолклор на региона.

„За нас този фестивал е истинска гордост. С всяко издание показваме, че традициите ни са живи, предават се от поколение на поколение и могат да обединяват хората. Радвам се, че всяка година интересът нараства и все повече гости идват в селото ни, за да опитат нашите специалитети и да се насладят на българския фолклор. Каним всички любители на добрата кухня и народното творчество да бъдат част от празника“, казва кметът на селото Илия Тонов.

Програмата започва от сутринта в „Дом на традициите“, където ще има детска работилница, която ще даде възможност на най-малките да се докоснат до обичаите по забавен начин. Следобед площадът ще се изпълни с аромати и цветове с откриването на кулинарна изложба-базар на местни ястия, приготвени с прочутия старожелезарски бабек и шарена сол. На площада на селото ще има музикална програма с участието на самодейни певчески и танцови състави от общината, фолклорният ансамбъл „Строевци“ и Ивелина Иванова заедно с народен оркестър.

/АДМ

/ДД/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 07:50 на 06.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация