site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
БТА, Град Враца (31 октомври 2025) На снимката: изглед от град Враца. Снимка: кореспондент на БТА във Враца Лиляна Рашкова (ПГ)

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време, но на места в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността и през нощта срещу вторник на места в Западна България ще има и валежи от дъжд. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 19°.

Сутринта на места по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 17° и 19°. Температурата на морската вода е 14°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
  
В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и през нощта срещу вторник в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 10°.
  
На 4 и 5 ноември ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, във вторник на много места из цялата страна, а в сряда главно в източната половина от страната. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен, в сряда ще отслабне и ще се ориентира от север. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, а минималните ще се задържат без съществена промяна.

/МК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 03:05 на 05.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация