site.btaСветовният бронзов медалист Антъни Иванов избра Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

BOBSTH 17:44:01 21-02-2018
MM1742BO.026
Благоевград - Антъни Иванов - подготовка - турнир

Световният бронзов медалист Антъни Иванов
избра Благоевград за подготовка за шампионата
в Гърция


Благоевград, 21 февруари /Димитър Владов, БТА/
Шампионът ни по плуване Антъни Иванов, който през 2017 г. спечели бронзов медал на световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис, избра Благоевград за подготовката си за предстоящ шампионат в Гърция, съобщиха от общинския пресцентър. В продължение на две седмици, българинът, представящ достойно страната ни пред света, се подготвя усилено в закрития плувен басейн на Спортен клуб "Пирин" в Благоевград. "Избрах Благоевград, защото базата тук наистина е много добра. Не са много градовете в България, които могат да се похвалят със закрити 50-метрови басейни.", коментира Антъни Иванов. Той подчерта, че басейни като в Благоевград са необходими за насърчаването на децата към спорта. "Плуването е един много добър начин те да се развият занапред", коментира още Антъни Иванов.
Над 500 плувци от 40 отбора ще участват във второто издание на Международния турнир "Пирин - Благоевград". Състезанието ще се проведе на 24 и 25 февруари в закрития плувен басейн на Спортен клуб "Пирин". Международният турнир "Пирин - Благоевград" е включен в календара на Българската федерация по плувни спортове. Официалното откриване на турнира ще бъде в събота от 16:30 часа, а самите състезания започват в 09:00 ч. същият ден. Спортната инициатива продължава и в неделя от 09:00 часа.
В закрития плувен басейн в Благоевград е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. м.


/ММ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:29 на 27.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация