site.btaЕтър започна подготовка за новия сезон във Втора лига

Етър започна подготовка за новия сезон във Втора лига
Етър започна подготовка за новия сезон във Втора лига
Снимка: ФК Етър

Етър (Велико Търново) започна подготовка за новия сезон в българската футболна Втора лига с 22-а футболисти, съобщават от клуба.  

Първото ново попълнение е вратарят Никола Виденов, който е на 23 години и е доскорошен младежки национал. Той е роден е на 22 март 2002 в София, висок е 188 см. Продукт е на школите на Локомотив (София) и Славия, пазил е за първите обори на ЦСКА 1948, Миньор (Перник) и Спартак (Варна).  

Точно в 18 часа старши треньорът Живко Желев и щабът му изведоха футболистите за първа тренировка на стадион "Ивайло". В групата вече е и опитният халф Антонио Георгиев, който претърпя операция, но вече е възстановен. Той тренираше днес отделно с Петър Караангелов, но до седмица ще започне пълноценни тренировки, увери Живко Желев. 

Трима офанзивни играчи засега са на проби. Това са централните нападатели Васил Димитров, набор 2004, който е юноша на Левски, и Кристо Яначков (20 г.), юноша на Черно море и за последно играл в Ямбол. Третият е крилото Никола Арнаудов, набор 2005, преминал през школите на Розова долина, Лудогорец и Ботев (Пд). Клубът има постигната договореност и с опитен футболист, който се очаква в края на месеца. 

"Искаме да привлечем и двама-трима опитни играчи на ключови позиции, за да можем се противопоставяме, а защо не и нещо повече през новия сезон. Най-важното за мен е в първенството отборът да има постоянство, да има постепенно качване на нивото", коментира старши треньорът Живко Желев. 
 
Списъкът с контролите вече бе обявен, първата е на 25 юни срещу Локомотив (Сф) на стадион "Ивайло". Съперници на "виолетовите" са два отбора от елита и три от Втора лига. 

/МД/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 18:12 на 16.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация