Фондация “Радостина Константинова” – Прессъобщение

site.btaФондация “Радостина Константинова” ще обяви годишната си стипендия на 28 май

Фондация “Радостина Константинова” ще обяви годишната си стипендия на 28 май
Фондация “Радостина Константинова” ще обяви годишната си стипендия на 28 май

Уважаеми колеги, 

Каним ви на 28 май 2025 г. в 17.00 часа в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където Фондация „Радостина Константинова“ ще обяви годишната  стипендия за студент, изучаващ журналистика.   

Фондация „Радостина Константинова“ е създадена от близки и колеги на 11 май 2011 година – рождения ден на Радостина Константинова, една от основателките на Пресгрупа „168 часа“ и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. 

Водещата цел на фондацията е да насърчава обективната журналистика и медийните разследвания  в България, като подпомага колеги от всички медии. В продължение на 12 години фондацията присъждаше годишни награди за разследваща журналистика и по една стипендия на студент във ФЖМК на СУ „Климент Охридски“, както и осигуряваше летен медиен стаж на един студент в чужбина.  

От миналата година насам фокусът на фондацията  е основно върху подкрепата на студенти по журналистика, като желанието на фондацията е да присъжда стипендии не само на студенти в Софийския университет, но и във всички университети и висши училища, където  има такава специалност. 

Специални гости на събитието тази година ще бъдат Бойко Станкушев и Полина Паунова, които през годините са носители на награди за разследваща журналистика. 

На събитието ще бъде обявено решението на фондацията в конкурса за стипендии оттук нататък да могат да участват всички студенти по журналистика, независимо в кой университет учат. 

 

Председател на Фондация „Радостина Константинова“

д-р Мария Вангелова

Управителен съвет 

/МТК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 06:08 на 30.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация