site.btaМлади готвачи от Врачанско мериха сили в кулинарно състезание по повод Европейската година на уменията 2023

Млади готвачи от Врачанско мериха сили в кулинарно състезание по повод Европейската година на уменията 2023
Млади готвачи от Врачанско мериха сили в кулинарно състезание по повод Европейската година на уменията 2023
Откриване на състезанието от управителя на ОИЦ Враца Цветана Иванова и директора на ПГТР-Враца инж.Галина Генчева /от ляво на дясно/, снимка: Мая Ценова/БТА

Кулинарно състезание организира днес в Професионалната гимназия по търговия и рестораньорство - Враца Областният информационен център – Враца. Събитието е част от национална инициатива на мрежата от ОИЦ в България по повод Европейската година на уменията 2023 г.

В състезанието участваха три отбора, сформирани от ученици от ПГТР – Враца, Професионалната гимназия „Алеко Константинов" – Мездра и Средно училище „Св. св. Кирил и Методий" – Криводол. 

Участниците получиха грамоти за участие, плакети и книги на известни готвачи, заедно с книгата „Тефтерът на баба“  на шеф-готвач Светлана Илиева, която беше част от журито. Другият член на журито бе шеф-готвачът  Мартин Недялков, бивш възпитаник на гимназията-домакин. Рецептите бяха изготвени от участничката в Hell’s Kitchen от Враца – Цвети Стоянова, която тази година е абитуриентка от ПГТ- Враца. Наградата за „Най-вкусно ястие“ бе присъдена на ПГТР-Враца, за „Най-бързо приготвено ястие“ – на училището от Криводол, а за „Най-атрактивна презентация“ получи гимназията от Мездра. Като „Най-всеотдаен готвач“ бе отличен Илия Цветанов от отбора на СУ „Св.св.Кирил и Методий“-Криводол.

По време на състезанието в учебното заведение бе проведен и форум, на който бяха коментирани целите, които си поставя ЕС, определяйки 2023 като Година на уменията, както и необходимостта от учене през целия живот.

/ВД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:36 на 26.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация