site.btaВъв Видин се проведе дискусия за доброволчеството

Във Видин се проведе дискусия за доброволчеството
Във Видин се проведе дискусия за доброволчеството
Снимка: Росен Младенов/БТА

По инициатива на Народно читалище „Цвят-1870“ във Видин се проведе дискусия за доброволчеството. В дискусията участваха представители на Българския червен кръст (БЧК), Видинската митрополия, неправителствени организации, ученици и учители от четири видински гимназии.

Това е втората дискусия от поредицата срещи по метода „Световно кафене“, отбеляза секретарят на читалището Любомир Илиев. По думите му този метод насърчава сътрудничеството и споделянето на мнения и идеи от участниците. В рамките на десет минути всяка група дискутира по един ключов въпрос, а модераторът записва мненията и решенията, след което групите разменят местата си. Всички участници трябва да отговорят на всички ключови въпроси.

Участниците бяха разделени на пет групи, като разсъждаваха върху въпросите: "Трябва ли доброволецът да има ценностна нагласа и мотивация?"; "Какви умения трябва да притежава доброволецът?"; "Какво е мястото на доброволния труд в днешната икономическа среда?"; "Доброволчеството може ли да промени средата, в която живеем?"; "Добродетел ли е доброволчеството?".

След края на разискванията модераторите представиха мненията по поставените въпроси. Експертен анализ направи специалистът в БЧК - Видин Галина Йорданова, която сподели, че обсъжданата тема е полезна за изграждането на младите хора и за цялото общество. Тя завърши обобщението си с цитат на млад доброволец от БЧК: „Доброволецът би ви помогнал, без значение от какъв пол, раса или етнос си. Прави го, защото си човек“.

 

/ЛРМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:04 на 28.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация