site.btaТреньорът на Байер Леверкузен Каспер Хюлманд засипа с похвали младия си тим за победата над Бенфика в Шампионската лига

Треньорът на Байер Леверкузен Каспер Хюлманд засипа с похвали младия си тим за победата над Бенфика в Шампионската лига
Треньорът на Байер Леверкузен Каспер Хюлманд засипа с похвали младия си тим за победата над Бенфика в Шампионската лига
Снимка: AP Photo/Ana Brigida

Треньорът на Байер Леверкузен Каспер Хюлманд похвали младия си отбор за представянето при първата победа в Шампионската лига и се надява, че тимът ще надгради над успеха с 1:0 срещу Бенфика, предаде ДПА.

Патрик Шик вкара щастлив гол с глава срещу тима от Лисабон, като в предишния кръг германският тим допусна тежка загуба у дома от Пари Сен Жермен с 2:7, а през уикенда отстъпи и пред лидера в Бундеслигата Байерн с 0:3Байер Леверкузен има пет точки в турнира, което запазва правото му да се бори за класиране в плейофите, като следващият мач е срещу английския Манчестър Сити в края на ноември.

"Вероятно сме най-младият отбор в Шампионската лига", каза Хюлманд.

Датският специалист, който замени Ерик тен Хаг в началото на сезона, ще има много работа, тъй като германският шампион от 1024 ще раздели през лятото със звездите си Флориан Вирц, Гранит Джака и Йонатан Та.

Младите таланти обаче показаха класата си срещу Бенфика на Жозе Моуриньо, като 19-годишният Ибрахим Маза беше в нетипичната си роля на дефанзивен халф, а бързият 21-годишен Ернест Поку игра в предни позиции.

"Те направиха всичко правилно. Трите точки са много важни. Показахме, че може да извървим дълъг път заедно", добави треньорът.

29-годишният Шик също изтъкна младата възраст на много от играчите на тима и липсата им на опит в турнир като Шампионската лига. Той определи успеха като важен "за целия отбор, за отборния дух и за Бундеслигата", където тимът от Леверкузен е на пето място и иска да спечели три точки срещу Хайденхайм в събота. 

/ХБ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 04:18 на 07.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация