site.btaОбстановката в столичното метро е спокойна, съобщиха от дружеството

Обстановката в столичното метро е спокойна, съобщиха от дружеството
Обстановката в столичното метро е спокойна, съобщиха от дружеството
Снимки: Владимир Шоков/БТА

Обстановката в столичното метро е спокойна, след като успешно обслужи завишения пътникопоток в сутрешния час пик на днешния ден, съобщиха от „Метрополитен“ ЕАД.

Във връзка с блокирането на наземния градски транспорт в град София, от изпълнителния директор Николай Найденов и ръководството на дружеството са взети всички превантивни мерки за нормалното обслужване на желаещите да пътуват, като са пуснати допълнителни четири влака, които се движат по линии М1, М2 и М4, както и два допълнителни влака по линия М3. Намалени са и интервалите на движение на влаковете по всички линии на метрото.

От 9:30 ч. до 16:30 ч. интервалът ще бъде намален под 4:30 мин. в участъка от метростанция (МС) “Сливница“ до МС “Младост 1“ и под девет мин. в участъците МС “Младост 1“ – МС “Бизнес парк“ и МС “Младост 1“ – МС „Летище София“.

По линия М2 интервалът ще бъде намален под шест мин. в сутрешния час пик и под девет мин. за времето 9:30 ч. - 16:30 ч.

В сутрешния час пик, 7:30 ч. – 9:30 ч., интервалът на линия М3, ще бъде намален под 4:30 мин., а във времето от 9:30 ч. до 16:30 ч. интервалът на движение по линия М3, ще бъде под шест мин.

От 4:00 часа днес наземният градски транспорт е спрян заради протест с искане за увеличение на възнагражденията. Движат се само влаковете на метрото. Автомобилният трафик в града е нормален за работен ден, посочиха от "Пътна полиция" към Столичната дирекция на вътрешните работи.

/РИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 03:11 на 15.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация