site.btaАвтентичен фолклор, местни гозби и занаяти ще има на Панаира на киселото мляко в Разград

BOBSTH 13:42:01 17-07-2018
GI1339BO.003
Разград - панаир - предстоящо

Автентичен фолклор, местни гозби и занаяти ще има на Панаира на киселото мляко в Разград


Разград, 17 юли /Садет Кърова, БТА/
За 17-та поредна година през месец юли Разград e домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Тази година събитията от панаира и фестивала ще са на 23, 24 и 25 юли, обяви днес Виолета Антонова, главен експерт "Култура" в общината.
Официалното откриване е от 20.30 часа в понеделник на откритата сцена на площад "Момина чешма". През трите фестивални дни всяка вечер на открито ще има концерти на гостуващи групи от Коста Рика, Филипините, Беларус, Мексико, Черна гора. Българският фолклор ще бъде представен от Детски танцов ансамбъл "Лудогорче" при Капанския ансамбъл, Детска танцова студия "Капанче" и средношколска танцова формация при НЧ "Напредък 1901" в Разград. Вечерните концерти ще бъдат съпътствани от дефилета.
По традиция в рамките на панаира ще се проведат детска работилница "Първи стъпки в занаята", конкурс за домашно приготвено кисело мляко, традиционни ястия и десерти с мляко, състезание за правене на таратор и конкурс за детска рисунка. С постановката "Колелото на живота" ще бъде представена и местната етнографска група "Капанци".
В девет шатри ще се предлагат кисело мляко, заквасено по домашна технология, домашно приготвени млечни и тестени изделия от производители в селата Гецово, Балкански, Дряновец, Осенец, Побит камък. Във Фестивала на народните традиции и художествените занаяти ще се включат 70 майстори- занаятчии, които ще представят своята продукция.
За празниците се очакват гости от побратимени на Разград градове, каза още Антонова. Тя допълни, че и тази година представители на японска телевизия ще гостуват и отразяват уникалния форум на община Разград.

/ГИ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:20 на 09.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация