site.btaШест нови магистърски програми ще бъдат разкрити във Великотърновския университет в партньорство с още шест университета

BOBSTH 13:08:31 11-11-2021
RI1304BO.016
Велико Търново - университет - проект

Шест нови магистърски програми ще бъдат разкрити във Великотърновския университет в партньорство с още шест университета


Велико Търново, 11 ноември /Марина Петрова, БТА/
Шест нови магистърски програми въвежда от следващата учебна година Великотърновският университет в партньорство с още шест университета, съобщиха пред журналисти днес ръководителите на проекта от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".
В партньорство със Софийския университет "Св. Климент Охридски", Югозападния университет "Неофит Рилски" и Техническия университет в Габрово, както и три висши училища от Гърция, Полша и Румъния ще бъде реализиран проектът "Иновативно образование в хуманитарните и социални науки чрез цифрова трансформация и модернизация на учебните програми" на обща стойност малко над 4,175 млн. лева по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж 2014 - 2020 г.", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Новите специалности ще са в професионалните направления "Филология", "История и археология", "Социални дейности" и "Обществени комуникации и информационни науки", съобщи доц. Мария Илчева, ръководител на проекта.
В рамките на проекта ще бъдат включени общо 759 студенти, 300 преподаватели от висшите училища и 55 докторанти и млади учени.
Чрез проекта ще се повиши качеството на учебния процес, ще се подобри нивото на дигитализация и цифровизация в преподаването на хуманитарни и социални науки, което ще допринесе за въвеждането на гъвкави методи на хибридно и съвместно обучение, посочи проф. Милко Палангурски, координатор на проекта.
Общата цел на разработката е да допринесе за съответствие между търсенето и предлагането на специалисти с висше образование в хуманитарните и социални науки.

/РИ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:39 на 13.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация