site.btaХанзи Флик отново защити Ламин Ямал от критиците, ще му помага да расте по правилния начин

Ханзи Флик отново защити Ламин Ямал от критиците, ще му помага да расте по правилния начин
Ханзи Флик отново защити Ламин Ямал от критиците, ще му помага да расте по правилния начин
Снимка: AP Photo/Joan Mateu Parra

Треньорът на Барселона Ханзи Флик за пореден път защити 18-годишната си звезда Ламин Ямал от критиките към него заради празнуването му на гола при победата срещу Майорка с 3:0, съобщи Ройтерс.

Жестовете на младия играч показваха, че той е новият крал, след като той взе фланелката с легендарния номер 10. Наскоро той бе критикуван и заради празненствата на рождения си ден, в които бе наел хора с нисък ръст.

"Не ме интересува какво мислят хората за отбора ми. Ламин е само на 18 години, но е фантастичен футболист", каза Флик пред репортерите преди домакинската среща с Леванте. "Ще му помогна да порасне по правилния начин. Но доколкото виждам, поведението му е много добре досега", категоричен е германецът.

Очаква се Роберт Левандовски да се завърне в състава, след като пропусна първия кръг от Ла Лига.

"Ще видим, имаме очаквания как ще протече мачът и какво можем да променим, но имаме и различни варианти за деветка. Феран вкара гол и това е най-добрият аргумент да играе отново. Ще се опитаме да включим Роберт, ако е възможно", каза Флик. Треньорът може да използва и английския национал Маркъс Рашфорд.

"Рашфорд ни дава повече възможности. Той е наясно с позицията на номер 11, но със силата си, първото докосване и бързината е много полезен за тима", смята Флик.

Барселона иска да задържи Фермин Лопес, който записа осем гола и 10 асистенции през миналия сезон. "Не искам да губя нито един играч, защото ще бъде труден сезон и се нуждаем от класата на Фермин. Той се справи наистина добре през миналия сезон и на старта на този", сигурен е треньорът.

/ХБ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 17:01 на 22.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация