site.btaОБНОВЕНА Християн Касабов се класира за финала на 110 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере, Ива Деливерска приключи участие

Християн Касабов се класира за финала на 110 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере, Ива Деливерска приключи участие
Християн Касабов се класира за финала на 110 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере, Ива Деливерска приключи участие
Християн Касабов, снимка: БФЛА

Християн Касабов се класира за финала на 110 метра с препятствия в последния ден на Европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 20 години в Тампере (Финландия).

17-годишният българин, който в сериите вчера постави нов национален рекорд от 13.49 секунди, днес завърши втори във втора полуфинална серия с 13.52. Победител в серията стана британецът Тоби Райт с 13.51 секунди.

Касабов е с пето време сред всички полуфиналисти, но изостава от третото място само с една стотна от секундата. Финалът е тази вечер в 19:15 часа българско време.

При девойките Ива Деливерска отпадна на полуфиналите на 100 метра с препятствия, след като зае шесто място във втора серия с 13.81 секунди (-1.4 м/сек). В общото подреждане тя е 12-а, а за финала се класират първите осем. Победителка в серията на българката стана Лаура Фърличкова (Словакия) с 13.35 секунди.

Пловдивчанката, която все още няма навършени 17 години, е национална рекордьорка и балканска шампионка в дисциплината. Това беше десети старт за Деливерска на 100 метра с препятствия този сезон на открито.

Касабов е петият български финалист на шампионата след Сияна Бръмбарова в скока на дължина, Натали Костова в скока на височина, Стилиян Орлинов в скока на дължина и Зинга Барбоза Фирмино на троен скок.

По-късно днес предстоят финалите на Зинга Барбоза Фирмино, Натали Костова, Християн Касабов и Сияна Бръмбарова.

/ИК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 15:47 на 10.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация