СУ "Йоан Екзарх Български" – Шумен – Прессъобщение

site.btaСъветът на хуманитаристите на СУ „Йоан Екзарх Български“ на среща с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел

Съветът на хуманитаристите на СУ „Йоан Екзарх Български“ на среща с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел
Съветът на хуманитаристите на СУ „Йоан Екзарх Български“ на среща с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел
Снимка: Пресцентър

Йоана Георгиева и Симона Тодорова от XI б от СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен са  сред победителките в Националния конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден”.

Националният конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден” се организира от Мария Габриел – министър на външните работи и вицепремиер и е съвместна инициатива с жените дипломати в България. Той е насочен към момичета и млади жени между 14 и 25 години с интерес към дипломацията. Участниците писаха на български език есе на тема „Аз съм посланик“ с резюме на английски език. „Важно е с личен опит и пример да вдъхновим повече момичета и жени да поемат по пътя на външната политика и дипломацията“, заяви г-жа Габриел при стартиране на инициативата. 

 В конкурса се включиха трима ученици от СУ „Йоан Екзарх Български“.

 Сред многобройните участници в конкурса петима са отличени с призовата първа награда, като двама от тях – Йоана Георгиева и Симона Тодорова, са от СУ „Йоан Екзарх Български“. И затова днес те са в институциите на българската държавност.

Нека срещата с г-жа Мария Габриел да вдъхновява Йоана и Симона за тяхната  бъдеща позиция като граждани и участници в европейския процес.

 

/МТК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:51 на 19.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация