site.btaУХТ разкрива "Технология на виното и високоалкохолните напитки" под егидата на OIV

BOBSTH 11:34:32 06-10-2021
RZ1133BO.011
Пловдив - УХТ - специалност

УХТ разкрива "Технология на виното и високоалкохолните напитки" под егидата на OIV


Пловдив, 6 октомври /Дима Шопова, БТА/
Университетът по хранителни технологии /УХТ/ в Пловдив разкрива нова специалност "Технология на виното и високоалкохолните напитки", която ще бъде с егидата на Международната организация по лозата и виното /OIV/, съобщиха от висшето учебно заведение.
Магистърската програма се създава по инициатива на генералния директор на OIV Пау Рока и с решение на Академичния съвет на университета, уточни функционалният декан по образователни програми и мобилност проф. Георги Костов. Програмата е със срок на обучение две години, като обучението по нея ще стартира от учебната 2022/2023 г. С нейното въвеждане УХТ ще бъде третият университет в света след Университета на Монпелие във Франция и Университета "Дейвис" в САЩ, който ще присъжда дипломи с етикета на OIV.
Специалността включва дисциплини от четири модула - лозарски, енологичен, законодателство, маркетинг, комуникации и качество, и безопасност и опазване на околната среда. Те са специфични и ще оформят познанията на студентите във всички аспекти на производството на вино.
В лозарския модул са включени четири дисциплини, в енологичния модул са включени 10 дисциплини, в модула, свързан със законодателството, маркетинга и комуникациите са включени четири дисциплини, а в модула с безопасността и опазването на околната среда - още четири дисциплини.
Предвидено е лекционните курсове да се водят от преподаватели от катедра "Технология на виното и пивото" в УХТ, а така също и преподаватели от Германия, Франция, Италия и Испания, които имат експертиза в съответните области.
/РЗ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 17:21 на 24.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация