site.btaВоеннослужещи участват и днес в гасенето на пожара в планината Славянка

Военнослужещи участват и днес в гасенето на пожара в планината Славянка
Военнослужещи участват и днес в гасенето на пожара в планината Славянка
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка. Снимка: МО

Военнослужещи от Сухопътните войски и днес участват в гасенето на пожара в планината Славянка, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Осемнадесет военнослужещи с шест броя техника от трето бригадно командване – Благоевград помагат за овладяването на пожара на българо-гръцката граница, като групата е под ръководството на старши лейтенант Светлин Костадинов. 

Източният фронт на пожара в Славянка е почти ограничен и само се пази да не се възпламени, каза за БТА инж. Петко Ангелов, началник отдел „Опазване на горските територии” в Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). На западния фронт огънят е почти локализиран.  

И днес служители на ЮЗДП, пожарникари и военни се борят с пожара на българо-гръцката граница в планината Славянка. В борбата с огнената стихия се очаква да се включат и двата испански самолета, за да могат да помогнат от въздух, където има единични огнища, каза инж. Ангелов.

Общо 166 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са трима души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) по-рано днес. 

Извършени са 40 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи в транспортни средства, два при инциденти с опасни вещества, един битов или промишлен инцидент, оказана е техническа помощ 31 пъти, оказвана е помощ на един пострадал с помощта на алпийски способи. 

/ЛРМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:00 на 19.09.2024 Новините от днес

НСИ - Териториално статистическо бюро – Североизток, отдел „Статистически изследвания – Добрич: Въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Добрич през второ тримесечие на 2024 година (предварителни данни)

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация