site.btaЦените на яйцата, козунаците и агнешкото месо в Гоце Делчев остават без промяна преди Великден, според търговци
Дни преди Великден цените на основните продукти за празничната трапеза - яйца, козунак и агнешко месо, в Гоце Делчев остават без промяна спрямо миналата година, според търговци. По тяхна информация не се очаква поскъпване въпреки повишеното търсене около празниците. Едно яйце се предлага от 35 до 45 стотинки. За био яйца цената е 50-60 стотинки.
Козунаците също се предлагат на миналогодишните цени, които варират между 3,50 и 6 лева за брой. Търговци уверяват, че няма да има ценови скокове в сравнение с 2024 година, което се приема положително от потребителите в региона.
Агнешкото месо, традиционен елемент от великденската трапеза, също запазва стойността си, според търговците. Българското агнешко месо се предлага за 22-23 лева за килограм, като продажбата му в месарниците е започнала още преди две седмици във връзка с празнуването на Рамазан Байрям от мюсюлманите в региона. Собственици на няколко месарски магазина в Гоце Делчев са на мнение, че повечето клиенти предпочитат българско месо пред вносното, дори при по-висока цена.
"И тази година ще отбележим Великден с традиционна трапеза - агнешко месо, салати, яйца и козунаци", каза Снежана Самарова от Гоце Делчев. По думите ѝ празничните обичаи са важни за семейството й и дори да има увеличение на цените, това няма да повлияе на празника. Пенсионерката Вили Иванова също ще си набави всичко необходимо за празника, но ще следи промоциите в магазините и ще пазарува, когато е най-изгодно.
/ВЙ/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина