site.btaЗатварят апарт хотел в Бяла заради липса на категоризация

BOBSTH 12:24:01 14-08-2018
GI1221BO.007
Бяла - министър Ангелкова - проверка

Затварят апарт хотел в Бяла
заради липса на категоризация


Бяла, 14 август /Данаил Войков, БТА/
Апарт хотел в Бяла ще бъде затворен заради липса на категоризация, съобщи днес при проверка в хотела министърът на туризма Николина Ангелкова.
Тя уточни, че от министерството ще настояват на комплекса да бъде наложена максимално допустимата от закона санкция от 10 000 лева. Тя коментира, че комплексът извършва дейност без да е категоризиран. Апарт хотелът е имал категоризация от 2 звезди до 2015 година. Министърът посочи, че няма как да се извършва туристическа дейност без да има категоризация по Закона за туризма и добави, че е подадено искане за повишаване на категорията на комплекса през 2016 година, но то не е одобрено от министерството.
Освен глобата, министерството ще настоява пред Комисията за защита на потребителите за затваряне на комплекса веднага до привеждането му в съответствие и отстраняване на нарушенията, както и да бъде стартирана процедура за категоризация.
Ангелкова каза в отговор на въпрос, че от началото на сезона са констатирани 19 случая по цялото Черноморие, при които липсва категоризация или тя не отговаря на мястото. Все още се очаква развитие по въпроса със заведенията в Шкорпиловци, които са разположени незаконно на неохраняеми плажове. По думите й министерството на туризма няма правомощия да премахва заведения. Тя уточни, че министерството е изискало и очаква от кмета на община Долни чифлик да предприеме действия и да издаде заповед за премахване на обектите.
/ГИ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:05 на 24.11.2025 Новините от днес

Председателят на парламента Рая Назарян: Приключването на пост-мониторинговия диалог с ПАСЕ е обективна оценка за усилията на България и значителния напредък в укрепването на демокрацията, върховенството на правото и защитата на правата на човека

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация