site.btaУченичка от професионална гимназия в Добрич е първа в конкурса "Аз готвя най-добре"

BOBSTH 16:25:31 01-06-2018
PP1623BO.031
"Аз готвя най-добре" - Добрич - победител

Ученичка от професионална гимназия
в Добрич е първа в конкурса
"Аз готвя най-добре"


Добрич, 1 юни /Юлияна Христова, БТА/
Ученичката от професионалната гимназия по туризъм "Пейо Яворов" в Добрич Елеонора Ангелова е победителката в конкурса "Аз готвя най-добре", съобщават организаторите на надпреварата - Кулинарната академия HRC и българско-швейцарския проект за дуално образование "Домино" /"Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото"/. Наградата е стипендия за обучение в академията на стойност 2000 евро.
Ученичката от същото училище в Добрич Тенжел Абилова и Нафисе Ахмед от професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас си поделят второто място, а третата награда е за Илияна Илиева от професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора. Трите момичета също ще могат да се включат в програми за обучение на академията, допълват организаторите.
Във финала на кулинарната надпревара днес участваха 12 ученици от дуалните паралелки за готвачи по проекта "Домино" в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник,съобщават от Кулинарната академия. В кухнята на академията в столицата младежите са готвили с пилешко месо на тема "Вкусно, здравословно и красиво" и са разпознавали подправки и аромати. Най-добрите млади кулинари са посочени от жури, сред чиито членове са били и двама професионални готвачи.
Проектът "Домино", който се изпълнява с финансовата подкрепа на българско-швейцарската програма за сътрудничество, подпомага навлизането на дуалното образование в България. В 32 училища в страната по системата "учене чрез работа" се обучават 1134 ученици в общо осем професии, включително и за готвачи.
/ПП/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 00:15 на 26.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация