site.btaКръжок, посветен на шарената сол, се състоя в Българското училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг, Великобритания
Кръжок, посветен на шарената сол, се състоя в Българското училище "Д-р Петър Берон“ в Рединг, Великобритания. Той бе воден от преподавателката Бистра Божкова. Това е съобщено във Фейсбук страницата на просветното средище.
„Кой не обича вкусното ястие? Какво е нужно обаче, за да бъде то вкусно и да ухае толкова добре? За това, разбира се, са виновни подправките. Те придават вкус, аромат и цвят на храната. Шарената сол е смес от различни подправки. Използва се за овкусяване на български ястия. В различните райони се приготвя по различен начин. Шарената сол е класирана като най-добрата подправка в света“, посочват от учебното заведение.
Българското училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг, Великобритания, е включено в списъка на българските неделни училища в чужбина на Министерството на образованието и науката на България и има право да издава легитимни удостоверения. Обучението е за деца от четиригодишна възраст до 12. клас и е структурирано в присъствена, хибридна и дистанционна форма. Преподаваните предмети са български език и литература, история и цивилизации, география и икономика на България. Извънкласните занимания включват кръжок за опознаване и запазване на българските традиции, обичаи и култура, изобразително изкуство и изработване на изделия от бита на българите, народни песни и танци.
Както БТА писа, училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг, Великобритания, вече е изпитен център към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
/ЙК/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина