site.btaНовата академична учебна година започна за 93 първокурсници във филиала на Тракийски университет – Стара Загора в Хасково

Новата академична учебна година започна за 93 първокурсници във филиала на Тракийски университет – Стара Загора в Хасково
Новата академична учебна година започна за 93 първокурсници във филиала на Тракийски университет – Стара Загора в Хасково
Новата академична учебна година започна за 93 първокурсници във филиала в Хасково на Тракийския университет в Стара Загора. Снимка: кореспондент на БТА в Хасково Николай Грудев (КН)

Новата академична учебна година започна тържествено днес за 93 първокурсници във филиала в Хасково на Тракийски университет - Стара Загора. Студентите ще се обучават в четиригодишния курс по три специалности - "Медицинска сестра", "Акушерка" и "Кинезитерапевт".

Официални гости бяха цялото ръководство на университета, областният управител на Хасково Стефка Здравкова, нейният заместник Богдан Кирилов и заместник-кметът на Хасково Динко Тенев.

„Днес вие отваряте една нова книга и започвате да пишете вашата лична история“, обърна се към първокурсниците директорът на филиала доц. Таня Паскалева. „Три са думите, които ще ви помогнат да напишете по-лесно тази история – вдъхновение, упоритост и отговорност“, допълни тя.

Ректорът на Тракийския университет проф. Мирослав Карабалиев посъветва студентите да бъдат търпеливи в учението, което ще им донесе удовлетворение и успехи. „На добър час!“ на студентите, прекрачващи за пръв път прага на университета, пожела и областният управител на Хасково Стефка Здравкова.

/ХК/

Списание ЛИК

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:11 на 11.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация