site.btaПловдив предаде домакинството на следващия град, в който ще се проведе световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial

BOBSTH 14:42:02 23-08-2018
RM1439BO.020
Пловдив - световен конкурс - домакинство

Пловдив предаде домакинството на следващия град, в който ще се проведе световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial


Пловдив, 23 август /Таня Благова,БТА/
Пловдив предаде домакинството на следващия град, в който ще се проведе световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, съобщиха от пресцентъра на общината.
На специална церемония днес в присъствието на всички международни експерти и гости на провеждащия се в Пловдив международен конкурс за високоалкохолни напитки, зам.-кметът на община Пловдив Александър Държиков е предал символната чаша на кмета на град Лвианг, Уанг Ливей от китайската провинция Шанкси. По традиция, преди приемането на домакинството е излъчен и кратък промоционален филм за новия град домакин - Лвианг, който през 2019 година ще посрещне следващото издание на престижния конкурс. Днес международното жури и делегациите ще посетят забележителности в Стария град, а денят ще приключи с концерт на Фолклорен ансамбъл "Тракия" на Античния театър с вход свободен за пловдивчани и гости на града, се посочва още в съобщението.
През следващите два дни е предвидена допълнителна програма за международните съдии, които искат да научат повече за България. Те ще посетят производствените бази на български фирми, Долината на тракийските владетели (Казанлъшката гробница) и Долината на розите, както и дестилерия на розов цвят, където експертите ще видят как се прави българско розово масло.
"Spirits Selection 2018" се организира с подкрепата на Министерството на икономиката и община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки. Представителят на Конкурса в България е "Пробежекс".





/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 06:18 на 03.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация