site.btaКНА: Кипърското министерство на земеделието започва да описва щетите, за да ускори изплащането на обезщетения на пострадалите от пожарите

КНА: Кипърското министерство на земеделието започва да описва щетите, за да ускори изплащането на обезщетения на пострадалите от пожарите
КНА: Кипърското министерство на земеделието започва да описва щетите, за да ускори изплащането на обезщетения на пострадалите от пожарите
Снимка: КНА

Кипърското министерство на земеделието започва незабавно описване на щетите в района на Лимасол, заяви в днес пред КНА Савас Хаджимихаил, ръководител на отдел, по повод на опустошителните горски пожари, които бушуваха през седмицата. Целта на министерството е да ускори изплащането на обезщетения, като осигури помощ по-бързо от обикновено, предаде за БТА кипърската агенция КНА.

„Установяваме механизма, така че да можем да започнем още утре сутринта“, каза Хаджимихаил в отговор на въпрос на КНА. Той уточни, че това зависи от политическите решения, които предстои да бъдат взети следобед на брифинг, свикан от министъра на земеделието, развитието на селските райони и околната среда Мария Панайоту.

Очаква се предстоящата среща да определи конкретните детайли на процеса по оценка на щетите.

Хаджимихаил обясни, че се разглеждат различни сценарии, за да се установят по-гъвкави процедури, така че да не се налага засегнатите да чакат обезщетенията с месеци.

Той отбеляза, че след като започне документирането на щетите, процесът трябва да приключи в рамките на 15 дни. Инспекторите и оценителите ще работят всеки ден, включително и този уикенд, за да гарантират спазването на срока.

В този контекст Хаджимихаил каза, че служителите, които са били в отпуск, е трябвало да се върнат, за да се отговори на нарасналите нужди.

(Новина, избрана от кипърската агенция КНА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

/ЕЩ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:02 на 26.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация