site.btaМус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба донесоха отличие за Chef`s Club Smolyan

BOBSTH 17:07:31 18-05-2021
IS1707BO.014
Смолян - професионални готвачи - награда

Мус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба донесоха отличие за Chef`s Club Smolyan


Смолян, 18 май /Христина Георгиева, БТА/
Блюда, съчетаващи кулинарни импровизации и традиционни вкусове спечелиха 3-то място за смолянския клуб на професионалните готвачи Chef`s Club Smolyan на тазгодишната Кулинарна купа на България. Клубът се завърна с отличието в категорията за отборно представяне. Мус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба, фарширован заек "су вид", шоколадов мус с босилек са част от ястията, с които смолянските професионални кулинари спечелиха 3-та позиция в надпреварата, организирана и оценявана от топ готвачи на България.
Кулинарната купа е мястото, където всеки готвач сверява часовника си, коментират наградените. Изчистени вкусове и показване на техника според смолянските участници са водещи критерии при оценяване. Класираният на трето място отбор е в състав Христо Бузалов, Милко Петров и Снежана Орлова. Според тях готвенето за конкурса е свързано с много адреналин, който стимулира и оригиналните кулинарни импровизации.
Класирането е голям успех за създадения преди близо три години Chef`s Club Smolyan, коментират кулинарите. Смолянските професионалисти в кухнята печелят награди от две поредни издания на Кулинарната купа.
От Клуба на професионалните готвачи прогнозират силен летен туристически сезон в планинската област. Именно в условията на пандемия селските туристически дестинации и малките хотели в Родопите се преоткриват от летовниците, смятат от Chef`s Club Smolyan. Опитът на майсторите готвачи от зимния сезон показва, че към района се насочват все повече български туристи, които обичайно прекарват ваканциите си в чужбина.





/ИС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 00:19 на 29.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация