site.btaМус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба донесоха отличие за Chef`s Club Smolyan
BOBSTH 17:07:31 18-05-2021
IS1707BO.014
Смолян - професионални готвачи - награда
Мус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба донесоха отличие за Chef`s Club Smolyan
Смолян, 18 май /Христина Георгиева, БТА/
Блюда, съчетаващи кулинарни импровизации и традиционни вкусове спечелиха 3-то място за смолянския клуб на професионалните готвачи Chef`s Club Smolyan на тазгодишната Кулинарна купа на България. Клубът се завърна с отличието в категорията за отборно представяне. Мус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба, фарширован заек "су вид", шоколадов мус с босилек са част от ястията, с които смолянските професионални кулинари спечелиха 3-та позиция в надпреварата, организирана и оценявана от топ готвачи на България.
Кулинарната купа е мястото, където всеки готвач сверява часовника си, коментират наградените. Изчистени вкусове и показване на техника според смолянските участници са водещи критерии при оценяване. Класираният на трето място отбор е в състав Христо Бузалов, Милко Петров и Снежана Орлова. Според тях готвенето за конкурса е свързано с много адреналин, който стимулира и оригиналните кулинарни импровизации.
Класирането е голям успех за създадения преди близо три години Chef`s Club Smolyan, коментират кулинарите. Смолянските професионалисти в кухнята печелят награди от две поредни издания на Кулинарната купа.
От Клуба на професионалните готвачи прогнозират силен летен туристически сезон в планинската област. Именно в условията на пандемия селските туристически дестинации и малките хотели в Родопите се преоткриват от летовниците, смятат от Chef`s Club Smolyan. Опитът на майсторите готвачи от зимния сезон показва, че към района се насочват все повече български туристи, които обичайно прекарват ваканциите си в чужбина.
/ИС/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина