Ямбол - млекопреработвателно предприятие „Български йогурт“

Ямбол - млекопреработвателно предприятие „Български йогурт“
Ямбол (19 септември 2025) Млекопреработвателното предприятие „Български йогурт“ е създадено през 1994 година. Разполага със съвременно оборудвана мандра близо до Ямбол, по пътя за село Веселиново. Капацитетът ѝ е преработка на до двадесет тона мляко на ден, петнадесет тона краве и пет тона овче. Сред познатите продукти на марката са кисело мляко, саламурено сирене и кашкавал от краве и овче мляко, масло, цедено кисело мляко, топено сирене и други. В момента компанията работи изцяло за вътрешния пазар.
Снимки: кореспондент на БТА в Ямбол Мира Безус (ПГ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимки: кореспондент на БТА в Ямбол Мира Безус (ПГ)
Сигурни ли сте, че желаете да закупите тази снимка?
Ако продължите, тя ще бъде приспадната от обема на вашия абонамент.