site.btaАлпин анализира позицията на Джак Дуън в отбора след отпадането на австралиеца по време на Гран при на Маями във Формула 1

Алпин анализира позицията на Джак Дуън в отбора след отпадането на австралиеца по време на Гран при на Маями във Формула 1
Алпин анализира позицията на Джак Дуън в отбора след отпадането на австралиеца по време на Гран при на Маями във Формула 1
снимка: AP Photo/Darko Bandic

Бъдещето на австралиеца Джак Дуън във Формула 1 изглежда все по-несигурно на фона на спекулациите, че дебютантът може да бъде заменен в отбора на Алпин преди следващото състезание за Гран при на Емилия-Романя в Италия.

22-годишният Дуън, син на именития мотоциклетист Мик Дуън, все още няма спечелена точка в шест състезания от началото на сезона и едно в края на 2024 година.

Според специализираното издание Race.com, тимът на Алпин анализира позицията на Дуън след отпадането му по време на Гран при на Маями в САЩ в неделя. От месеци около бъдещето на австралиеца витаят въпроси, а тимът на Алпин подписа с аржентинеца Франко Колапинто от Уилямс като резервен пилот преди началото на сезона.

Колапинто се състезава девет пъти за Уилямс през миналата година като заместник на отпадналия американец Логан Сарджънт и спечели пет точки, с най-добро представяне - осмо място в Азербайджан.

Изпълнителният съветник на Алпин Флавио Бриаторе симпатизира на аржентинския пилот и според информациите е нетърпелив да го вкара на състезателно място.

Шефът на отбора на Алпин Оли Оукс отмени редовната си пресконференция след състезанието в неделя, в което Дуън се сблъска с новозеландеца Лиъм Лоусън от РБ Хонда в първата обиколка и отпадна

"Сигурен съм, че има много хора в Аржентина, които биха искали Франко да бъде в колата тази неделя. Естествено е да има спекулации", каза Оукс, когато беше попитан за това в петък.

Алпин е девети от десет тима в класирането при конструкторите във Формула 1.

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 19:08 на 05.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация