site.btaКюстендил се очертава като рекордьор в страната по заявления за саниране на жилищни сгради, според кмета Петър Паунов

Снимка: Елица Иванова, БТА

Кюстендил се очертава като рекордьор в страната по отношение на заявленията за саниране на жилищни сгради, съобщи пред медии кметът Петър Паунов. До момента над 50 сдружения са подали документи за участие в програмата.

10 май е последният срок за всички, които имат готовност за подаване на документите. По думите му администрацията е денонощно на разположение на сдруженията.

Средствата, които са определени за Община Кюстендил като максимална стойност, са в размер на 30 милиона евро. За да бъдат одобрени подадените проекти, те трябва да получат високи точки при оценяване на шестте критерия. Програмата е със състезателен характер, както при преобладаващата част от европейските проекти.

Документите се представят в общинската администрация в Кюстендил, а самото подаване на проектите прави общината.

Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА "Европа в България: Общо бъдеще".

/ВЙ/

Към 21:38 на 24.04.2024 Новините от днес