site.btaДвойният стандарт при храните, европейският корпус за солидарност и пограничните региони са част от приоритетите в работата на Момчил Неков

BOBSTH 15:15:01 08-02-2019
IS1514BO.017
Видин - Момчил Неков - приоритети

Двойният стандарт при храните, европейският корпус за солидарност и пограничните региони са част от приоритетите в работата на Момчил Неков


Видин, 8 февруари /Валери Недялков, БТА/
Законодателно в комисията по вътрешен пазар на Европейския парламент са приети основните насоки и мерки за двойния стандарт при храните. Това съобщи на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин евродепутатът Момчил Неков, който представи отчет за работата си през изминалия мандат в Европейския парламент. Това означава, че двойният стандарт при храните влиза в черен регистър с нелоялни търговски практики и ако някой наруши тази забрана, ще бъде глобен до 10 милиона евро или 4 процента от годишния оборот на компанията за предходната година, каза Неков. Той съобщи, че е бил излъчен за основен преговарящ по темата от страна на комисията по земеделие в Европейския парламент за целия Европейски съюз.
Възможностите по новата инициатива на Европейския съюз - Европейски корпус за солидарност, са големи за младите хора, но в страната ни все още няма регламентация. Като пример Неков посочи липсата на Закон за доброволчество, който да регламентира тази дейност. По инициативата има възможност младите хора да работят, да получат набор от умения и да научат език в различните европейски държави, които да бъдат валидирани като се приберат в страната.
Използването на европейските средства за изграждане на инфраструктура и дейности са една възможност за развитието на пограничните региони, където да остават млади хора. Неков посочи, че географското значение е била негова кауза още от 2015 година, а от бюджета на ЕС за следващия програмен период ще бъде насочен огромен ресурс към необлагодетелстваните региони.

/ИС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 21:08 на 23.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация