site.btaИнтересът от австрийски туристи към зимните ни курорти показва, че сме конкурентоспособни, според министър Николина Ангелкова

BOBSTH 15:29:31 14-01-2016
RM1529BO.037
Пампорово - министър Ангелкова

Интересът от австрийски туристи към зимните ни курорти показва, че сме конкурентоспособни, според министър
Николина Ангелкова


Смолян, 14 януари /Христина Георгиева, БТА/
Фактът, че към България се насочва внимание от австрийци за зимен туризъм показва, че сме достатъчно конкурентоспособни, заяви пред журналисти в Пампорово министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя цитира данни на известен туроператор, че австрийци се насочват изключително много към България като зимни курорти. Австрия е един от нашите основни конкуренти в зимните спортове и това може да бъде прието само като потвърждение, че предлагаме качествен туристически продукт според министър Ангелкова. Тя прогнозира очакван ръст на австрийски туристи в зимните ни курорти през този ски сезон в сравнение с миналата година.
Според Николина Ангелкова последните събития с терористичните актове в Европа и региона не се отразяват на българския зимен туризъм, няма отказ от резервации по данни на туроператорите. Министър Ангелкова изрази надежда, че зимният туристически сезон ще бъде добър. Като пример тя посочи данните на хотелиерите от Пампорово, че курортът е запълнен близо 95 процента, а общините Смолян и Чепеларе също се радват на доста туристи. Около 370 000 туристи са посетили нашите курорти по време на Коледно-Новогодишните празници по предварителни данни, допълни министърът.
Ръст на туристи в българските зимни центрове се наблюдава според министър Ангелкова по отношение на пазари като Турция, Македония, Сърбия, Гърция и Румъния. Очаква се увеличение на ваканционните групи от Холандия и Германия, за първи път има много туристи от Скандинавия. Относно британския пазар се предвижда запазване на нивата от миналата зима или дори леко повишение.
/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:28 на 26.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация