site.btaДвама българи се класираха за полуфиналите на Световното първенство по лека атлетика в Лима

Двама българи се класираха за полуфиналите на Световното първенство по лека атлетика в Лима
Двама българи се класираха за полуфиналите на Световното първенство по лека атлетика в Лима
AP Photo/Guadalupe Pardo

Двама българи ще стартират на полуфинали в своите дисциплини късно тази вечер на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години.

Христо Илиев зае трето място в пета серия на 200 метра с 21.53 секунди и с общо 24-о място се класира по време за полуфиналите.

Християн Касабов е другият български участник в полуфиналните серии в днешната сесия. Бронзовият медалист за юноши до 18 години на 110 метра с препятствия от Еврошампионата в Банска Бистрица 2024 финишира 25-и в сериите на 110 метра с препяствия при юношите. Той фиксира изравнено лично постижение от 13.82 секунди, като първоначално остана на три стотни от място в полуфиналите, но заради контузия на един от полуфиналистите, той получи право да стартира в трета полуфинална серия.

Другият българин в дисциплината Радостин Миленов остана 29-и с 13.97 секунди.

15-годишната Ива Деливерска отпадна в сериите на 100 метра с препятствия при девойките. Българката зае 31-о място с време 13.95 секунди.

В скока на височина при девойките Ирен Саръбоюкова имаше проблеми с контузия и се представи под възможностите си, като преодоля едва 1.69 м и остана на последното 28-о място.

Нито една състезателка не успя да преодолее квалификационната норма от 1.85 м, като десет участнички скочиха 1.83 начело със сръбкинята Ангелина Топич.

Късно тази вечер европейският шампион за юноши до 18 години от Йерусалим 2022 Лъчезар Вълчев ще участва във финала на троен скок. Тогава са стартовете и на Христо Илиев и Християн Касабов в полуфиналите, съответно на 200 метра и 110 метра с препятствия.

 

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:51 на 04.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация