site.btaОбщина Пловдив приема предложения за членове на комисиите за присъждане на Награда „Пловдив"

Община Пловдив приема предложения за членове на комисиите за присъждане на Награда „Пловдив"
Община Пловдив приема предложения за членове на комисиите за присъждане на Награда „Пловдив"
Снимка: Дима Шопова /БТА, архив

От днес до 31 март Община Пловдив приема писмени предложения за състава на комисиите, чиято задача е да определят победителите в отделните категории на Награда „Пловдив". Това съобщиха от отдел „Култура, археология и културно наследство" на администрацията.

Всяка година в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на града връчва отличието Награда "Пловдив" на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година. 

В тази връзка се назначават девет специализирани комисии за присъждане на наградите в разделите: „Художествена литература и хуманитаристика",„Художествен превод", „Журналистика в сферата на културата", „Архитектура и естетизация на градската среда", „Музика", „Танцово изкуство", „Театър", „Изобразително изкуство", „Аудио-визуални изкуства и фотография". Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата. В тази връзка общинската администрация кани всички заинтересовани да внесат своите мотивирани предложения  за членове на комисиите.

Набирането на предложения за номинации за удостояване с Награда "Пловдив" започва на 1 април. Крайният срок е 18 април.

/ТС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:01 на 05.06.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация