site.btaЗаради строителството на новата метростанция "Панчо Владигеров" временно прекъсват движението на метрото от "Сливница" до "Обеля"

Заради строителството на новата метростанция "Панчо Владигеров" временно прекъсват движението на метрото от "Сливница" до "Обеля"
Заради строителството на новата метростанция "Панчо Владигеров" временно прекъсват движението на метрото от "Сливница" до "Обеля"
Снимка: Владимир Шоков/БТА, Архив

Заради строителството на новата метростанция "Панчо Владигеров" временно прекъсват движението на метрото в участъка от метростанция "Сливница" до метростанция "Обеля", съобщиха от Столичния метрополитен. 

Влаковете ще бъдат спрени от 19 юли до приключване на строително-монтажните дейности и въвеждането в експлоатация на новата метростанция. В отсечката с прекъснато влаково движение транспортното обслужване ще бъде осигурено чрез две автобусни линии с номера 31 и 81.

Автобусна линия №31 е с променен маршрут от село Голяновци през метростанция "Обеля" до метростанция "Сливница", като същата ще преминава в участъка между метростанция "Сливница" и метростанция "Обеля", по бул. "Панчо Владигеров", двупосочно без промяна на интервала на движение.

Автобусна линия №81 е без промяна в маршрута. Тя и в момента преминава в участъка между метростанция "Сливница" и метростанция "Обеля", по бул. "Панчо Владигеров", двупосочно с маршрут кв. "Иваняне", Банкя – метростанция "Сливница" – МС "Обеля" – Северна промишлена зона. Във връзка с реорганизацията метролиния М4 от метростанция "Летище София" ще се скъси  до метростанция "Сливница".

През февруари започна работа тунелопробивната машина, която ще изгражда линията на метрото през кв. „Слатина”. Новоизграждащите се десет станции са: три метростанции през "Подуене", шест станции през кв. "Слатина" до "Цариградско шосе", както и метростанция на бул. "Панчо Владигеров" по линията на "Сливница-Обеля".

 

/БИ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:14 на 14.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация