site.btaУченици и готвачи от Варна, Добрич и Бургас твориха рибни кулинарни чудеса в помощ на възрастните хора

Ученици и готвачи от Варна, Добрич и Бургас твориха рибни кулинарни чудеса в помощ на възрастните хора
Ученици и готвачи от Варна, Добрич и Бургас твориха рибни кулинарни чудеса в помощ на възрастните хора
снимки: Мила Едрева

Ученици и майстори готвачи от Варна, Добрич и Бургас мериха днес кулинарните си умения в подкрепа на живеещите в Дома за възрастни хора „Гергана“. Това е 10-о издание на фестивала с благотворителна цел „Да споделим Никулден”, който бе прекъснат за кратко по време на пандемията, посочи съпредседателят на Варненската туристическа камара проф. Стоян Маринов. Според него най-хубавото е, че той дава възможност за среща на изявени кулинари и бъдещи професионалисти, които получават мотивация за реализацията си.

Поздрав към участниците отправи и кметът на Варна Иван Портних, който посочи, че благородната надпревара вече е традиция. По думите му активното участие на учениците от професионалните училища в три области дава надежда за доброто бъдеще на туристическия сектор.

Организатор на „Да споделим Никулден“ е Варненската туристическа камара с подкрепата на община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Grand Mall. Участниците се представиха в три категории - предястие, основно ястие, десерт. В надпреварата се включиха осем професионални училища, колежите по туризъм от Варна и Бургас и майстори от осем ресторанта, сред които и от курортните комплекси. Кулинарните постижения оценяваше жури с председател Желязко Каракашев и членове шеф Хю Бутен и шеф Иван Иванов.
Пищно подредените щандове предлагаха както традиционни ястия - пълнен шаран, лаврак или есетра, така и екзотично звучащи деликатеси от сьомга, трюфели и по-редки рибни видове. Не липсваха и приготвени ястия от средиземноморската кухня, които примамваха посетителите с миди и скариди.

/РИ/

В допълнение

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:20 на 27.01.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация