site.btaОлимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров вече тренира на леда един-два пъти седмично

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров вече тренира на леда един-два пъти седмично
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров вече тренира на леда един-два пъти седмично
снимка: AP Photo/Andrew Medichini

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров в момента има тренировки на лед веднъж или два пъти седмично. Това съобщи той на среща с гости на изложението-форум "Русия", предава ТАСС.

"Вече ми харесва, че усещам леко плъзгане и скорост - студеният вятър в лицето ми. Но аз тренирам само веднъж или два пъти седмично. Просто започнах да се пробвам на лед", заяви Костомаров.

Той уточни, че използва класически кънки по време на тренировка.

През януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония, където беше поставен в медикаментозна кома. Поради сепсис той започна да има проблеми с кръвообращението, а през февруари стана известно, че са му ампутирани части от краката и от ръцете. В момента той е с протези на двата крака и на едната ръка.

Руснакът разказа още, че е преживявал пълно разочарование и нежелание да живее в продължение на два месеца, след като идва в съзнание.

"Първите няколко месеца имаше абсолютно разочарование и нежелание да живея. Благодарен съм на любимите си хора, на жена ми, на брат ми, които идваха всеки ден и ме подкрепяха с думите "не се предавай", "ние сме заедно", "ще минем през този път", "трябва да продължим напред." Това по някаква причина се случи, но не разбирах защо, защото е толкова жестоко. Огромната помощ от лекари, семейство и приятели . . .  силното ми сърце ме спаси, защото всичките ми органи отказаха, получих миниинсулт, все още не е ясно как е продължило да бие. Може би защото тренирах много, работих върху себе си, бях в кондиция като спортист", каза Костомаров. 

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:59 на 05.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация