site.btaОлимпийският шампион Роман Костомаров след ампутацията: "Все още не всичко се получава на леда, но ще се подобрявам"

Олимпийският шампион Роман Костомаров след ампутацията: "Все още не всичко се получава на леда, но ще се подобрявам"
Олимпийският шампион Роман Костомаров след ампутацията: "Все още не всичко се получава на леда, но ще се подобрявам"
снимка: AP Photo/Andrew Medichini

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров заяви, че все още не е успял да се представи на ниво на леда, но възнамерява да работи върху това.

"Излязох на леда и си спомних изпълненията, които представях в нормално състояние. Пързалях се Оксана, и с Татяна. Все още не всичко се получава, но ще се развивам и може би ще направя по-добро представление. Това е неописуемо чувство. Ще работя. Най-важното е търпението и трудолюбието", каза Костомаров.

На 17 декември олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров излезе на леда с партньорката си Татяна Навка във вечерната програма на шоуто, посветено на 50-годишнината на Иля Авербух.

Навка и Костомаров изпълниха програмата "Кармен", с която спечелиха титлата на Игрите в Торино 2006. По-рано в дневната програма на шоуто Костомаров излезе на леда на кънки в номер с участието на съпругата си Оксана Домнина.

Съпругата на Костомаров пожела на всички здраве през новата година.

"Поздравленията за здраве изглеждаха толкова банални. Но това е най-важното в живота на всеки човек. Бъдете щастливи и обичани през новата година", добави тя.

В началото на 2023-а Костомаров беше приет в болница в Москва с диагноза пневмония. Заради некроза той претърпя няколко операции за ампутация на краката и на ръцете, а в момента е с протези.

46-годишният фигурист заедно с Татяна Навка е шампион от Олимпийските игри в Торино през 2006 година. Двамата са също двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финалите на сериите Гран При.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:06 на 20.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация