МВР - Прессъобщение

site.btaИнформационен бюлетин - 29 септември 2022

Информационен бюлетин - 29 септември 2022
Информационен бюлетин - 29 септември 2022

Бургас. Криминалисти от РУ – Несебър задържаха извършител на тежко престъпление. Полицейската работа стартирала по сигнал, постъпил вчера около 20.30 часа за пререкание и сбиване на уличка в Слънчев бряг. На място медицински екип констатирал смъртта на 60-годишен мъж, с рана в областта на гърдите. Незабавно били предприети оперативни и издирвателни действия за установяване на извършителя на деянието, избягал от местопрестъплението. В резултат не след дълго, в Слънчев бряг - запад, е задържан 49-годишен криминално проявен мъж от Българово и отведен в ареста за срок до 24 часа. Извършен е оглед, иззет е ножът, с който е извършено престъплението. Установени и разпитани за свидетели на инцидента. В рамките на образуваното досъдебно производство са проведени множество процесуално-следствени действия за документиране на деянието. Работата по случая продължава.

Солидно почерпен водач е задържан повторно след първия арест за шофиране в нетрезво състояние. Снощи, към 20.10 часа, в с. Вълчин, униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 36-годишен карнобатлия. Установено било, че мъжът е шофирал под въздействието на алкохол - дрегерът отчел стойност, значителна над 1.2 промила. Мъжът бил задържан. След връчването на документи за констатираното нарушение и идването на втори водач, който да откара автомобила му, той бил освободен от районното управление. Близо половин час след полунощ, въпреки втория водач, 36-годишният бил засечен отново зад волана на колата да шофира по улица в Сунгурларе. При поредния тест техническото устройство отчело над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. Карнобатлията е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

София. След интензивни действия по разследване на грабеж полицаи от Четвърто РУ разкриха и задържаха извършителя. Криминалистите стартирали работа през месец август по сигнал от столичанка - при слизане от автобус на спирка на градския транспорт непознат издърпал от врата ѝ златен накит. В хода на оперативно-издирвателни действия била установена самоличността на извършителя - 27-годишен, криминално проявен, който към момента изтърпява мярка „задържане под стража“ за друго подобно престъпление. След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийската районна прокуратура е съгласувано обвинение за престъпление по чл. 198 от НК.

Монтана. Криминално проявен столичанин е задържан в полицейския арест на РУ - Монтана за отглеждане на канабисови растения. При процесуално-следствени действия, извършени вчера в землището на две местности край монтанското село Белотинци - част от държавен горски фонд, полицаи открили и иззели 33 растения от рода на конопа, с общо тегло 24,7 кг. Задържан е установеният в една от местностите 42-годишен мъж от столицата, с криминалистически регистрации. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК.

Видин. 43-годишен жител на село Горни Лом е задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. На 28 септември при извършено претърсване в обитаваното от него жилище във Видин криминалистите открили и иззели: 7 топчета с бяло прахообразно вещество с общо тегло 4,6 грама; 9,5 грама зелена суха листна маса; електронна везна. Видът на дрогата е установен с полеви наркотест. Разследването по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Кюстендил. Вчера криминалисти от РУ - Кюстендил задържали 20-годишен за притежание на наркотици. Младият мъж, проверен в местността „Хисарлъка“, изхвърлил опаковка с канабис. Последвали процесуални действия и в дома му, откъдето са иззети още 3 опаковки канабис и електронна везна. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо производство е образувано в РУ - Дупница вчера за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Проверката на лек автомобил, управляван от 29-годишен дупничанин, била извършена от пътни полицаи на главен път Е 79. Тестът на водача показал, че той шофира под въздействие на кокаин. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Търговище. Дрогиран водач засякоха служители на реда в полунощ днес. Полицейската проверка на лек автомобил, управляван от 18-годишен жител на областния град, била извършена на бул. „Митрополит Андрей“ в Търговище. С техническо средство било установено, че младежът е седнал зад волана под въздействие на амфетамин и метамфетамин. Нарушителят отказал кръвна проба за химическо изследване, задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Сливен. Криминалисти на участък „Надежда“ задържаха 28-годишен при акция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Криминално проявеният жител на Сливен бил спрян за проверка малко след полунощ днес, в района на детска градина в кв. „Надежда“. От него служителите на реда иззели 7 пакетчета с кристалообразно вещество и 2 - със суха листна маса. При тест количествата реагирали съответно на метамфетамин и марихуана. Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ - Сливен са задържани мъж и жена за кражба на продукти от търговски обект в областния град. Сигнал за откраднати алкохол, козметика и хранителни стоки на стойност около 820 лева подал управителят на 28 септември. В резултат на незабавните издирвателни действия криминалисти задържали 28-годишен мъж и жена на 35 години, криминално проявени местни жители. Те направили самопризнания. Голяма част от откраднатите стоки са иззети и предадени. Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пловдив. Шофьор удари друг след скандал за паркомясто в Пловдив. Минути преди 19 часа вчера на тел. 112 мъж потърсил съдействие от полицията, след като на бул. „България“ му бил нанесен удар от непознат. Пристигналият незабавно на място екип на Трето РУ установил самоличността на извършителя, на 33 години. Допълнително е изяснено, че конфликтът между двамата мъже възникнал заради място за паркиране на автомобилите им. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив, по указания на наблюдаващия прокурор е започната предварителна проверка за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди.

С над 30 грама марихуана бил заловен 32-годишен пловдивчанин. Освен наркотика, от криминално проявения и осъждан мъж служители на Шесто РУ иззели и електронна везна и гриндер. Срещу притежателя на дрогата е започнато бързо производство. С постановление на наблюдаващ прокурор той е задържан в ареста за срок до 72 часа.

Към 18.30 часа вчера патрул на Трето РУ предприел проверка на сигнал за забелязан автомобил, който се движел в квартал „Шекер махала“ в областния град без регистрационни табели. При спиране на колата униформените установили, че зад волана е техен 39-годишен познайник, лишен от свидетелство за правоуправление. Мъжът категорично отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на наркотици. Задържан е за срок до 24 часа, образувано е бързо производство по чл. 345, ал. 2 от НК.

Разград. Четирима младежи са задържани за кражба на дърва от ДГС - Сеслав. Сигналът е подаден в РУ - Кубрат на 28 септември от горски стражари, които при обход на землището на село Веселец се натъкнали на изсечени около 7 кубика дървесина от вида „цер“. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили извършителите на деянието – четирима на възраст 18, 26, 20 и 19 години от Веселец. Те се придвижвали с две превозни средства, като с помощта на два моторни триона изсекли дървата. По случая е започнато разследване за престъпление по чл. 235, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Пазарджик. Във вторник лесничеи сигнализирали в РУ - Велинград за констатиран незаконен добив на дървесина в землището на велинградското село Магерово. На мястото е изпратена дежурна група, която установила, че 37-годишен жител на село Грашево е добил от горския фонд 15 кубически метра иглолистна и 5 кубика широколистна строителна дървесина, без да има редовно писмено позволително. Извършен е оглед и по случая е образувано бързо производство.  

Водач от областния град е задържан за управление на автомобил под въздействието на наркотици. На улица в Пазарджик автопатрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от 33-годишен пазарджиклия. Направената проба с дрегер отчела положителен резултат за употреба на наркотици. Мъжът е задържан и срещу него е започнато бързо производство.

Пътен инцидент. 22-годишна жена от Шумен загина при пътнотранспортно произшествие снощи. Сигнал за катастрофа на кръгово кръстовище в областния град е приет в 21:18 часа - според данните, минути по-рано водач на лек автомобил „Волво“ с варненска регистрация не пропуснал влезлия в кръстовището лек автомобил „Ситроен“ и го ударил странично. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и на Спешна помощ. Спасителни екипи на РСПБЗН- Шумен установили, че в ситроена са затиснати две жени, които са извадени с помощта на хидравлична режеща техника, с която пожарникарите прерязали вратата на автомобила. Откарани са в шуменската болница, където малко по-късно 22-годишната, която била зад волана на френското возило, починала. Спътничката ѝ е настанена за лечение. Водачът на волвото, 18-годишен правоспособен шуменец, е тестван за употреба на наркотични вещества. Отчетен е положителен резултат за амфетамин. Дал  е кръвна проба за химичен анализ. Той и спътникът му, също на 18 години, местен жител, не са пострадали при катастрофата. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

/ХЯ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:24 на 10.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация