site.btaБърнли остава без италиански младежки национал за няколко месеца

Бърнли остава без италиански младежки национал за няколко месеца
Бърнли остава без италиански младежки национал за няколко месеца
снимка: Richard Sellers /PA via AP

Крилото на английския Бърнли Лука Колеошо е изправен пред няколко месеца извън игра заради контузия на коляното, пише агенция "Ройтерс".

19-годишният италиански младежки национал, който бе привлечен от испанския Еспаньол, отбеляза първия си гол за Бърнли миналата събота при победата с 5:0 над Шефилд Юнайтед.

Роденият в САЩ футболист се контузи по време на първото полувреме при загубата от Уулвърхямптън с 0:1 във вторник и въпреки че опита да продължи, трябваше да бъде заменен след 36 минути игра.

"Това е лоша новина за нас. Очевидно той ще бъде извън игра за известно време. Бих искал да мисля, че той ще играе отново още този сезон, но може и да остане извън терените до края на сезона", коментира мениджърът на Бърнли Венсан Компани.

Специалистът не разкри точното естество на контузията на Колеошо, но загубата на динамичния млад нападател е сериозен удар за отбора.

"Ще направим всичко възможно, за да се уверим, че той ще се завърне здрав и готов за работа. Сега за нас основната грижа е да няма дългосрочни щети. В такива моменти, ако успешееш да запазиш главата си спокойна, наистина можеш да станеш по-добър и по-силен. Не се съмнявам, че той ще се върне по-силен, но за нас в краткосрочен план това е неоспорим удар", добави Компани.

Попитан дали контузията за Колеошо може да направи клуба по-активен през януарския трансферен прозорец, Венсан Компани отговори, че това е малко вероятно.

"Ако можем да намерим начин да подобрим съществено състава, тогава ще го направим, но не и само, за да прибавим нова бройка. Ако успеем да ги намерим, ще направим една-две умни сделки. Не сме в най-добра позиция, тъй като сме в дъното в класирането, но ще видим дали ще имаме шанс", каза още мениджърът на Бърнли.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:11 на 03.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация