Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaМЗХ публикува за обществено обсъждане условията за подкрепа на проекти за иновации по Стратегическия план

МЗХ публикува за обществено обсъждане условията за подкрепа на проекти за иновации по Стратегическия план
МЗХ публикува за обществено обсъждане условията за подкрепа на проекти за иновации по Стратегическия план

Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за оперативни групи (втора стъпка)“ по интервенция „Подкрепа за оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации“ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г.  

Бюджетът, с който е предвиден да стартира приема, възлиза на 30 млн. евро. Очаква се с тези средства да бъде осигурена възможност за подкрепа на най-малко 100 новаторски проекта, в които си партнират земеделски стопани, учени, преработватели, преподаватели, съветници, горски стопани, представителни на неправителствени организации и др.

Процедурата ще допринесе за засилване и укрепване на връзките между земеделското производство и изследователската дейност чрез прилагането на проекти с потенциал за иновации, базирани на интерактивни иновационни модели.

Условията за кандидатстване и условията за изпълнение на одобрени заявления за подпомагане може да откриете на страницата на Стратегическия план и в СЕУ.

Писмени предложения и коментари по горепосочените документи могат да се изпращат в срок до 23 октомври 2025 г. (включително) на следната електронна поща: rdd@mzh.government.bg или чрез Системата за електронни услуги, като ясно се посочва наименованието на интервенцията.

 

БТА публикува този текст съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Закона за Българската телеграфна агенция

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 23:43 на 17.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация