АПИ – Прессъобщение

site.btaАПИ стартира превантивен ремонт на над 34 км от път III-536 Ямбол –Меден Кладенец- Овчи кладенец в област Ямбол

АПИ стартира превантивен ремонт на над 34 км от път III-536 Ямбол –Меден Кладенец- Овчи кладенец в област Ямбол
АПИ стартира превантивен ремонт на над 34 км от път III-536 Ямбол –Меден Кладенец- Овчи кладенец в област Ямбол

Дейностите започват от 7 май, а движението в участъка ще се осъществява в една лента двупосочно

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира превантивен ремонт на над 34 км от път III-536 Ямбол – Роза – Ботево – Меден Кладенец- Скалица – Овчи кладенец в област Ямбол /от 6-и км до 41-ви км/. Дейностите по трасето започват на 7 май и предвиждат полагане на нова асфалтобетонова настилка в цялата отсечка, подобряване на отводняването и възстановяване на всички пътни принадлежности. В изпълнение на проект ще бъде положена нова хоризонтална маркировка, ще бъдат поставени нови пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.   

Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват без отбиване на движението. Трафикът ще се осъществява двупосочно в една лента и ще се регулира със светофарна уредба. Дейностите по трасето трябва да приключат до края на годината. 

След реализацията на проекта републиканският път ще е с напълно възстановени технико-експлоатационните качества и значително подобрени пътната безопасност и комфорт.

Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтните дейности са необходими, за да се осигури безопасността на движение по републиканския път.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.​

 

 

 

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 04:17 на 03.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация