Българска академия на науките – Прессъобщение

site.btaБългарска академия на науките: Успешни истории на български учени в Мрежата Пастьор - 77 години Институт по микробиология на БАН

Българска академия на науките: Успешни истории на български учени в Мрежата Пастьор - 77 години Институт по микробиология на БАН
Българска академия на науките: Успешни истории на български учени в Мрежата Пастьор - 77 години Институт по микробиология на БАН

На 7-ми март от 10:00 часа в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ на БАН ще се проведе Тържествено събрание по повод Двадесетата годишнина от членството на Института в мрежата Пастьор и 77 години от създаването му.

Събитието ще се състои в Конферентната зала на Института по микробиология  (ул.“Акад. Георги Бончев“ бл. 26).

Ще бъдат представени лекции на тема:

„Предизвикателствата в Мрежата Пастьор и ползите от научно сътрудничество“ - доц. д-р Виолета Вълчева, ръководител на Лаборатория „Молекулярна биология на микобактерии“, Департамент „Инфекциозна микробиология“;

„Дизайн на ваксини и генериране на нови експериментални модели“ – гл. ас. д-р Илиян Манойлов, Лаборатория „Експериментална имунология“, Департамент „Имунология“;

„Подкрепа за високи научни постижения и кариерно израстване чрез ACIP колаборации“ - гл. ас. д-р Милена Лесева, Лаборатория „Експериментална имунотерапия“, Департамент „Имунология“.

На събитието ще присъства д-р Сесилия Кастило, Отговорник за Регионалното и стратегическо развитие на Мрежата Пастьор в Евро-Средиземноморския регион, д-р Хичем бен Хасин (Институт Пастьор – Тунис), както и гости от министерства, държавни агенции, университети, чуждестранни лектори и представители на академичната общност.

Ще бъдат връчени ежегодната награда за най-добра работа на млад микробиолог на Фондация „Стефан Ангелов“ и Годишната награда за високи научни постижения на Института по микробиология „Стефан Ангелов“.

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:40 на 21.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация