site.btaСтудентка от Софийския университет спечели първо място в Националния конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика

BOBSTH 17:49:01 28-09-2021
GI1747BO.011
Велико Търново - студентски конкурс - туризъм

Студентка от Софийския университет спечели първо място в Националния конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика


Велико Търново, 28 септември /Марина Петрова, БТА/
Студентка от Геолого-географския факултет на Софийския университет спечели първо място в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, част от Международното изложение "Културен туризъм" - Велико Търново.
Конкурсът е част от програмата на изложението и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас, уточниха организаторите.
В осмата поредна година на провеждане на националния конкурс са се включили 12 участници от пет университета. Журито с председател проф. Мария Воденска е присъдило първата награда на Анастасия Костова от СУ "Св. Климент Охридски" - Геолого-географски факултет, катедра "География на туризма" за разработката "Пътепис за едно учебно пътуване /вълненията и ползите от една туристическа практика/".
Втората награда е присъдена на Василена Павлевчева от Нов български университет, а третата награда е получила Елеонора Янчева от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Журито е присъдило и две поощрителни награди на студенти.
През тази година, заради въведените временни противоепидемични мерки, предвиденото XVII-то издание на Международното туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново се отложи за пролетта на 2022 г.
Съпътстващите конкурси "Чети и пътувай" и Националният студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, са се провели, тъй като след 8 септември са били на финалния етап от провеждането си, посочиха организаторите от туристическото изложение.

/ГИ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 07:01 на 23.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация