site.btaЗапочват дейности за подобряване на отводняването в участъка между 25-и и 37-и км на автомагистрала "Струма", АПИ апелира за внимателно шофиране

Започват дейности за подобряване на отводняването в участъка между 25-и и 37-и км на автомагистрала "Струма", АПИ апелира за внимателно шофиране
Започват дейности за подобряване на отводняването в участъка между 25-и и 37-и км на автомагистрала "Струма", АПИ апелира за внимателно шофиране
Снимка: Милена Стойкова/БТА, архив

От днес до 29 август между 6:30 и 16:00 часа ще се извършват дейности по подобряване на отводняването в участъка от автомагистрала „Струма“ между 25-и и 37-и км в област Перник, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Поетапно ще се работи в аварийните ленти и в двете посоки на магистралата, като ще се почистват облицовани окопи и шахти. 

При изпълнение на дейностите временно ще се ограничава достъпът до аварийните ленти в 12-километровата отсечка от 25-и км до п. в. „Долна Диканя“ (37-и км), където ще се разполага нужната техника. Трафикът в двете посоки ще преминава без ограничения в активната и скоростната лента.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, да спазват правилата за движение и ограничението на скоростта, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Облицовъчни окопи (канавки) се почистват и на автомагистрала "Хемус". От пътната агенция съобщиха, че на 22 и на 23 август от 6:00 ч. до 17:00 ч., поетапно ще се променя организацията на движение в посока Варна в участъка от „Хемус“ от 8-и до 22-и км на територията на Софийска област, като временната организация е за почистването на канавките. Дейностите ще се извършват в аварийната лента, в която ще бъде разположена нужната техника. При изпълнение на работата трафикът ще преминава в активната и изпреварващата лента без ограничения.

 

/ЛРМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 09:08 на 23.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация