site.btaПосолството на България в Токио беше домакин на финалния кръг на дванадесетото издание на конкурс за рецепти с розова вода

Посолството на България в Токио беше домакин на финалния кръг на дванадесетото издание на конкурс за рецепти с розова вода
Посолството на България в Токио беше домакин на финалния кръг на дванадесетото издание на конкурс за рецепти с розова вода
Снимка: Посолство на България в Токио, Япония

Посолството на България в Токио беше домакин на финалния кръг на дванадесетото издание на конкурса за рецепти с розова вода „Rose Water Recipe Аward“, организиран от Културната асоциация „Българска роза“ с председател Фумие Ямашита. Това съобщават от българската дипломатическа мисия в Япония чрез официалната си страница във Фейсбук.

„Конкурсът бе разделен на две възрастови категории. Петимата финалисти в категория „Ученици“ са възпитаници на кулинарна гимназия в префектура Нииага. Тази година за втори път в конкурса участваха професионалисти сладкари и готвачи от цяла Япония – общо 18 финалисти“, посочват от екипа на Българското посолство и допълват, че посланикът на България в Япония Мариета Арабаджиева е била почетен член на тазгодишното жури и в края на конкурса е връчила награди и грамоти на победителите и финалистите.

В приветствието си посланик Арабаджиева изрази благодарност към организаторите и членовете на журито. Поздрави финалистите за оригиналните рецепти и идеи за използване на розова вода и им пожела бъдещи успехи и добра професионална реализация. Отправи пожелания към Културна асоциация „Българска роза“ – да продължи успешното организиране на конкурса и популяризирането на българската роза и розови продукти в Япония и занапред, посочват от Посолството.

„Събитието бе отразено от представители на японски специализирани медии в областта на гастрономията и спомогна за повишаване видимостта на страната ни сред японската общественост“, допълват още от Посолството.

/ИКВ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 09:31 на 21.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация