site.btaФранцузинът Максим Грусе спечели световната титла на 100 метра бътерфлай с нов европейски рекорд

Французинът Максим Грусе спечели световната титла на 100 метра бътерфлай с нов европейски рекорд
Французинът Максим Грусе спечели световната титла на 100 метра бътерфлай с нов европейски рекорд
AP Photo/Vincent Thian

Французинът Максим Грусе завоюва титлата на 100 метра бътерфлай за мъже на Световното първенство по плуване в Сингапур.

Грусе финишира с време от 49,62 секунди, което е нов европейски рекорд и трето най-добро време в историята. Второто място зае швейцарецът Ное Понти (49,83), а челната тройка допълни канадският представител Иля Харун (50,07).

Четирикратната олимпийска шампионка Кайли МакКиоун спечели златния медал на 200 метра гръб с резултат от 2:03,33 секунди, нов рекорд на шампионатите.

Американката Регън Смит грабна четвъртото си сребро в Сингапур, като финишира втора с изоставане от 0,96 секунди. Друга плувкиня от САЩ - Клеър Кързан допълни челната тройка.

По-рано МакКиоун спечели златото на 100 м гръб на Световното първенство в Сингапур.

В спринта на 50 метра свободен стил за мъже победител стана австралиецът Камерън МакЕвой с резултат от 21,14 секунди. Второто място зае Бенджамин Прауд от Великобритания (21,26). Челната тройка се допълни от американеца Джак Алекси (21,46).

Американката Гретчен Уолш триумфира на 50 метра бътерфлай и прибави второ злато от шампионата в Сингапур след титлата си на 100 метра бътерфлай.

Уолш финишира първа във финала за 24.83 секунди, следвана от австралийката Александра Пъркинс с 25.31 - нов рекорд на Океания и Роос Ванотердайк от Белгия с 25.43 секунди.

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:01 на 02.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация