site.btaЯспер Филипсен спечели първия етап на колоездачната обиколка на Франция

Яспер Филипсен спечели първия етап на колоездачната обиколка на Франция
Яспер Филипсен спечели първия етап на колоездачната обиколка на Франция
Яспер Филипсен на финала на първия етап край Лил / Снимка: AP Photo/Thibault Camus

Белгиецът Яспер Филипсен спечели първия етап на колоездачната обиколка на Франция, покриващ 185 километра около град Лил в северната част на страната. Той се отдели от водещата група със силен спринт във финалните стотина метра на надпреварата и записа десети етапен успех в кариерата си.

Филипсен завърши пред еритрееца Биниам Гирмей и норвежеца Сьорен Веренскьолд, а бившите шампиони Тадей Погачар и Йонас Вингегор останаха 18-и и 20-и, след като не се включиха във финалния спринт. Етапът започна в Лил и продължи три часа и 53 минути.

Двойният олимпийски шампион Ремко Евенепул, който беше трети във Франция през миналата година, едва се спаси от катастрофа край 50-ия километър, където падна Филипо Гана. Италианецът продължи състезанието, но по-късно стана първият отпаднал колоездач от обиколката. Той бе последван от швейцареца Щефан Бисегер, който падна в различна катастрофа. 

Стартът бе труден за четирикратния победител в Испания - Примож Роглич. Вицешампионът от 2022 финишира на 49 секунди зад Погачар и Вингегор, каквото беше финалното време и на Евенепул. 

Вторият етап покрива 209-километрова отсечка до Булон и фаворизира колоездачите, които се отличават в спринта. През тази година обиколката на Франция няма състезания отвъд границата на страната и ще завърши на 27 юли в Париж. 

/KM/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:06 на 06.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация